PREMIER DECOR
Cos cumparaturi
Folosim cookies-uri pentru a va oferi cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu folosirea lor.

Sfaturi utile

Aplicarea profilelor decorative ORAC DECOR:


Pentru un montaj corespunzator si rezultate de exceptie, este obligatorie folosirea adezivilor produsi de aceeasi fabrica, astfel:
-pentru lipit si chituit (la interior) se recomanda adezivul Decofix FDP500 (un tub este suficient pentru instalarea a cca. 7ml de profil);
-pentru lipit si chituit (la exterior) se recomanda adezivul Hydro FDP700 (un tub este suficient pentru instalarea a cca. 7ml de profil);
-pentru imbinari perfecte intre profile se recomanda adezivul FX210 (un tub este suficient pentru instalarea a cca. 40ml de profil).
Toate produsele ORAC DECOR pot fi apoi vopsite foarte usor, cu orice fel de vopsea.


Aplicarea tapetului OMEXCO si ARTE INTERNATIONAL:
1.Verificati inca de la inceput daca rolele de tapet sunt corespunzatoare cu ceea ce ati dorit, daca nu au defecte si, foarte important!, daca au acelasi numar de lot. Nu se recomanda folosirea unor role de tapet din cutii/loturi diferite pe aceeasi arie de lucru.

2.Urmariti intotdeauna instructiunile de montaj care insotesc fiecare pachet de tapet pe care il folositi. Chiar si in cadrul aceleiasi colectii, instructiunile pot varia.

3.Verificati suprafata peretelui inainte de inceperea instalarii tapetului:
-diferite pete existente pe perete (grasime, rugina, cerneala, adeziv, linii ajutatoare trasate puternic cu creion sau creta) trebuie in mod obligatoriu sa fie curatate inaintea instalarii tapetului, altfel exista riscul ca aceste urme sa apara si pe tapet.
-daca peretele este prea poros sau granular, poate impiedica aderenta tapetului. In acest caz, peretele trebuie tratat cu un strat de amorsa, apoi cu adeziv diluat, iar apoi lasat sa se usuce timp de o zi; astfel el va deveni mai putin absorbant. Rigipsul, placile aglomerate si stucco se trateaza in acelasi mod.
-cauzele aparitiei umiditatii pe perete trebuie cunoscute si rezolvate inainte de a incepe lucrul.
-in locurile unde peretele a fost retusat este posibila o aderenta diferita a tapetului sau chiar inaderenta. In acest caz, pe aceste zone trebuie aplicat adeziv diluat, cu o zi inaintea instalarii tapetului.
-colturile exterioare ale peretilor nu sunt, de obicei, perfect drepte. Aceasta problema poate fi rezolvata prin folosirea unor profile (coltare), pentru a evita aparenta de imbinare imperfecta intre rolele de tapet. Ulterior, aceste coltare pot fi vopsite.

4.Tineti cont de cateva aspecte importante privind asezarea tapetului pe perete:
-este indicata completarea succesiva a fiecarui perete, pentru ca imbinarile, nuantele si consistenta sa fie la fel. Portiunile de deasupra ferestrelor si usilor vor fi aplicate la final.
-imbinarile vor fi mai putin vizibile daca tapetul se aplica dinspre principala sursa de lumina, catre cea mai importanta directie de privire.
-tapetul trebuie intotdeauna taiat in acelasi unghi, ce trebuie verificat dupa linia firului cu plumb.

5.Folositi doar adeziv de aceeasi calitate superioara ca si tapetul dumneavoastra, precum adezivul Clearpro de la ARTE INTERNATIONAL. Adezivul trebuie raspandit in mod egal pe suprafata peretelui sau a rolei de tapet, pentru aceasta fiind de mare ajutor o lumina oblica. De asemenea, se recomanda folosirea uneltelor corespunzatoare pentru aplicarea adezivului, astfel ca un trafalet de cauciuc este mai indicat decat o spatula (cauciucul de pe rola trebuie sa fie neted si suficient de moale, incat sa nu lase urme pe tapet).